Silva Junior Cup 2010 – Seger!

Silva Junior Cup var i år, som vanligt i H20, väldigt jämn. Inför dagens final ledde Albin 6 poäng före mig, och Olle 3a på samma poäng som mig. Förutsättningarna var alltså att den som vann finalen skulle vinna totalt.

Inför start idag hade jag lite svårt att riktigt komma i rätt tillstånd. Jag märker att jag egentligen inte bryr mig speciellt mycket om juniorcupen, den är väldigt sekundär under säsongen: Mästerskapen är det som gäller. Och därför hade jag svårt att riktigt komma in i orienteringen i början, och började med att springa knackigt till ettan, bomma tvåan med 1.15 och springa knackigt till 3an. Där låg jag 1.36 efter Albin, och kände mig nästan lite uppgiven. Jag kämpade för att komma in i rätt tillstånd, och lyckades. Härifrån sprang jag riktigt bra, i en klass för sig. Totalt 17 sträckor, där jag vann 14 av dem (de flesta med flera sekunder), var tvåa på två av dem (1 och 2 sekunder efter) och femma på spurten (2 sek efter). Från 3an har jag alltså tappat 5 sekunder jämfört med den ”optimala tiden”. Ett riktigt bra besked på att jag fortfarande har den där överväxeln.

På väg till 5an såg Albin mig. Då var han ju bara 30 sekunder efter i skogen (eftersom han startade 2 min efter mig), men han fick aldrig min rygg, och sedan sprang jag ju som sagt riktigt bra. Jag fick, trots en bra känsla, kämpa lite med det mentala och intala mig att jag har en god chans om jag är mindre än 1 minut efter vid varvningen. När jag sedan mötte Olle precis innan 13e (han på väg till 15) och Per Forsberg började prata fick jag en riktig adrenalinkick och sprang riktigt fort hela vägen in. Ledning, men hur långt skulle det räcka, eftersom Albin vid varvningen var 26 sek framför mig? En smånervös väntan, men det räckte, med sex sekunders marginal, och gjorde att jag säkrade totalsegern, på samma poäng som Albin. Jämnt värre, alltså.

Riktigt roligt att få ett bra besked, och alltid välkommet med lite extra klirr i kassan som totalsegern (och etappsegern) innebar. När jag dessutom fick reda på att jag fått Internationellt Utvecklingsstipendium från Skogssportens Gynnare på 8 000 kr kände jag mig som en mycket rik man (även om det mesta bara fyller redan gjorda hål i ekonomin…)

På det hela taget en lyckad dag!

Länkar:
Karta
Sträcktider
Slutställningen i juniorcupen
Nyhet på SOFTs hemsida (inklusive WebbTV)
Albins hemsida
Leanderssons hemsida
Alla vinnarvägval
Olles hemsida

Trackbacks & Pings

  • Senior /  gustavbergman.se :

    […] 2010 har inte riktigt levt upp till 2009. Visserligen blev det fortsatt stabila resultat på våren, med bland annat guld på Ultralång-SM (karta), och silver på Natt-SM, och när JVM var på ingång kändes det riktigt bra! Tyvärr, gick det inte vägen. Jag fick TWAR (odiagnosticerad, men högst sannolikt), vilket störde min fysiska form uder JVM: Sprinten var helt OK, men under lången gick jag totalt in i väggen, och kämpade mig runt utan någon större kraft i varken huvudet eller benen. Medeln var OK, men under stafetten kände jag återigen att något var fel. Jävla helvete. Nu blev det ju ett silver på stafetten, vilket var jättekul, men nog hade vi siktet inställt på guld… Direkt efter JVM blev jag sjuk, och kunde inte träna på ett bra tag. När väl SM kom hade jag lite problem med att motivera mig till 100%. Det var som att luften gick ur mig kring JVM, och jag kämpade hela hösten för att kommatillbaka till flytet. Silver på Lång-SM, vilket var riktigt kul, men ändå inte riktigt den där fullträffen, varken på Euromeeting, SM eller j-cuperna. När året drog mot sitt slut var det dags för J-cupsfinal. Jag hade allt i mina egna händer: Om jag vann skulle jag även vinna totalt. Efter en katastrofal inledning hittade jag äntligen tillbaka till flytet jag saknat under i princip hela året, och då är det inget snack om vem som springer fortast. Läs mer här. […]

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve