Värmdöloppet

I söndags gjorde jag skidtävlingsdebut. Värmdöloppet, mestadels på golfbanorna ute i Gustavsberg. Jag körde H21, 45 km, riktigt kul! I starten var det kaos (alldeles för många dåliga åkare hade ställt sig för långt fram, och när sedan spåren gick ihop var det många som ramlade. Jag klarade mig dock, men fick stå i ganska mycket kö (3 minuter kanske?) innan jag kom iväg på riktigt), och på hela första varvet sprang jag om folk vid sidan av spåren. Sedan hamnade jag ganska rätt och låg kvar på samma plats, även om jag på de kuperade 3 första kilometrarna på varven passerade ett 10-tal personer varje gång, så att min nettoplatssiffra sjönk stadigt. Sistavarvet var jobbigt, men jag tyckte att jag höll i det hela på ett bra sätt! Slutplaceringen blev en tjugondeplats i H21 (kanske en 45-50:e-plats totalt), vilket jag är mycket nöjd med. 2:32:14 på 45 km. Ett bra resultat. Och så fick jag ju medalj också: Värmdöloppet 2011 – Topp 100.

Sammanfattningsvis kan jag bara säga att det gav mersmak inför nästa helg då jag är anmäld till Orsa Grönklitt Ski Marathon som går av stapeln mitt under Ravinens skidläger i Grönklitt. Det ser jag fram emot!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve