Vasaloppet: Öppet spår

Idag har det blivit debut i Vasaloppsspåret för min del, när jag genomförde Öppet spår i ett soligt dalarna. Så här i efterhand måste jag säga att det var enormt roligt! Trots vissa saker runt om kring som var lite jobbiga, till exempel att stiga upp 04.30 på morgonen för att ta bussen till Sälen. Men vädret var utmärkt, och spåren bra, även om man de första 5 kilometerna fick sicksacka mellan spåren och köa lite grand. Mitt mål för dagen var att klara mig under 6 timmar, och kanske kanske, om vädret tillät under 5.30. Jag startade ganska hårt, och det kändes riktigt bra ända fram till Evertsberg, sedan kom jag in i en liten svacka som höll i sig till Oxberg. Därifrån fick jag vittring på drömgränsen 5.30, och körde hårt hela vägen in. Mycket roligt! Tiden stannade till slut på 5:24:57, vilket jag är oerhört nöjd med!

Resultat
GPS-spår

[Uppdaterat 2011-03-01]

90 kilometer sliter lite. Benen och bålen är lite slitna, men fungerar helt OK. Triceps är i storform, men underarmarna är de som har tagit mest stryk. Min stressförslitning (eller vad det nu är…) på vänster ringfinger som jag har känt av i några veckor har blivit lite sämre, en stor fin blåsa på höger handflata och en rejäl inflammation (eller något, ont gör det i alla fall) i en sena (den som lyfter handen i tummens riktning) på vänster arm har blivit resultatet av loppet. Fördelen är att det är koncentrerat från armbågarna och neråt, så att det är inget som hämmar löpningen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve