Storbritannien och tränarjobb

I fredags bar det av till Storbritannien för 5 dagars läger med Farsta OLGY. Helgen spenderades med tävlingar i närheten av Oxford, en Chasing Sprint (en lite lättare medeldistans med prolog och sedan jaktstart på det) och en långdistans. Lördagens Chasing Sprint som arrangerades av de flygande grisarna i Jesus Orienteering Klubb gick av stapeln i ett närområde som hade en väldigt platt del och en väldigt kuperad del. Mina ben skrek av stelhet och träningsvärk redan på uppvärmningen, men trots det kändes benen ändå helt OK under loppet. Tyvärr missade jag lite för mycket (20 sek av egen klantighet och 40 sek på grund av en väg som inte fanns med på kartan), men gick trots det in på en andraplats, men nästan 1 minut efter Matt Crane. I jaktstarten hade jag en lucka på 15 sekunder ner till en gigantisk klunga, som kom ifatt mig ganska fort, för att jag gjorde några små misstag i början. Murray Strain drog sedan upp tempot rejält och klungan spräcktes. Sedan låg han och jag och växeldrog lite, före Nick som låg lite efter. På slutet avgjorde jag tämligen enkelt, före Nick, som gjorde att det blev två Ravinare på pallen.

Söndagens långdistans var något helt annat. Kroppen sa ifrån och de 17 kilometrarna med 700 meters stigning blev en lång utdragen plåga. Det blev ändå en femteplats, men nästan 6 minuter efter Crane som vann igen. (Jag är ändå hyfsat nöjd – jag är helt säker på att jag hade kunnat kapa 10 minuter på en bra dag).

Resten av lägret bodde vi i Wales, närmare bestämt på St Madoc Center väster om Swansea. Bra orientering på fina sanddyner, och galen brittisk mat. Vi hann även med lite stadsorientering i Swansea på en svartvit karta, orientering i ett nerlagt kolgruvsområde och ett besök under jord i Welsh National Mining Museum: The Big Pit.

Lägret avslutades med riktig racing till flygplatsen. En stor olycka på M4 gjorde att alla bilar i hela västra England valde att ta den vägen vi gjorde, vilket ledde till enorma köer. Vi hade redan gett upp hoppet om att komma med planet när vi kom fram till flygplatsen, men miracles do happen. Vi fick åka med, mycket tack vare Alexandras diplomati. Skönt.

Kartor i kartpärmen.
Resultat JOK Chasing Sprint
Resultat Southern Champs

Nu är det också klart att jag i vår kommer att jobba lite som tekniktränare i Söders SOL. Det ska bli roligt och inspirerande att hjälpa till och själv få möjlighet till lite högkvalitativ orientering och utvecklande träningsmöjligheter. Men närmast är det landslagssamling i Örebro som gäller. Over and out.

One Response to “Storbritannien och tränarjobb

  • Hi Gustav!
    I Saw you at the Southern Championships. It was really great to have a junior World Champion attending the event! Hope you enjoyed it, and that you’ll come back to the UK soon :) LJ

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve