Örebro Open

Direkt efter lägret i Storbritannien med Farsta OLGY bar det iväg till Hallsberg för landslagssamling. Helgen bjöd på mycket roligt, bland annat mycket skid-o-snack med rumskompisen Rollen, och en del CF tillsammans med juniorerna och Pettan. Orienteringsträningen var inte sådär lysande med tanke på snön, men ändå ganska givande. Torsdagen bjöd på masstart med test av den nya gafflingsmetoden ”Runners Choice” (karta), som jag inte vurmar för sådär jättemycket. Ganska värdelös faktiskt… Hur som helst, på fredagen var det teknikträning med uppföljning där jag sprang med Fredrik Johansson, vilket var ganska givande trots snön. Karta. Fredagkvällens nattmasstart prioriterade jag bort på grund av snön och så körde jag ett gym-pass istället. Lördagen bjöd på 2 x sprint, varav jag tog den ena som uppvärmning inför helgens andra gymstyrkepass, och gick för fullt på den andra. Karta 1. Karta 2. Mellan passen fotade Peter Holgersson oss i våra nya landslagskläder. Så här blev resultatet:

 Dagen bjöd även på sambadans på kvällen, vilket var hur roligt som helst! Mycket höftrörelser och koordination, precis vad vi orienterare behöver. Dansen innehöll även några avancerade ”tillitssteg”, som kort sagt gick ut på att killen nästan bar tjejen, av vilka jag nu har rejält med träningsvärk i armarna. Efter dansen hann jag även med att nästan bli mördad av vår massör Lalla som inte direkt sparar på krutet när man får behandling…

Söndagens avslutning med jaktstart gick stabilt för min del. Jag gick ut i masstarten 6 minuter efter eftersom jag inte sprungit natten, och låg långt fram i klungan hela tiden. På slutet tog jag kommandot och kunde springa in som tvåa totalt, bara efter Runesson som vi aldrig kom ikapp. Snabbast tid på etappen, vilket kändes bra. Karta.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve