Elitserie i Dalarna

Nästan direkt efter hemkomsten från Frankrike var det avfärd till Mora för att springa elitserier. Benen var inte riktigt 100% efter observationstävlingarna, och på torsdagen var det 19,2 km långdistans masstart som gällde. Tyvärr, ska jag väl säga. Masstarten är en väldigt tråkig tävlingsform eftersom man inte behöver orientera själv i samma grad som vid individuell start, och nu blev det extra värdelöst eftersom terrängen var så öppen och lättorienterad. Hur som helst blev det ett riktigt bra träningspass fysiskt, där jag efter att på slutet ha tagit slut rejält på grund av vätskebrist sprang in på en 18:eplats.

På fredagen var jag rejält sliten i benen, men man kan ju aldrig motstå lite fotboll med klubbkompisarna. Även fast jag tog det lugnt åkte jag på en skada (typiskt!).  Först trodde jag att det var en bruten tå det handlade om, men nu har jag ändrat mig lite och tror bara att tåleden är rejält stukad. Ont gör det i alla fall.

Lördagens medeldistans sprang jag med dels helt förstörda ben efter torsdagens masstart och med en enorm smärta i tån. Det blev ett helt OK lopp trots allt. En bit efter Olav, men om jag hade stått över både masstarten och fotbollen hade jag garanterat kunnat utmana hans tid. Men nu var det aldrig ett alternativ för mig, och jag är nöjd med träningen jag fick i Mora. Fina bilder av Peter Holgersson, fler finns på runpix.se:

På söndagen hade vi landslagssamling i Borlänge, där vi förutom att grotta ner oss riktigt rejält i teknikanalys gjorde ett riktigt bra värdegrundsarbete inför sommarens VM, som jag tror är väldigt viktigt.

Nationaldagen (där vi riktigt gassade oss i patriotisk anda – eller inte) bjöd sedan på elitseriesprint och OBS-tävling. Ett helt OK lopp av mig, inget extra fysiskt och lite dåligt flyt. Kul att Leandersson visade upp sig, uppskattas alltid när vi 90:or tar kommandot.

Karta, masstart
Resultat, masstart
GPS-tracking, masstart
Karta, medeldistans
Resultat, medeldistans
WRE-resultat, medeldistans
GPS-tracking, medeldistans
Karta, sprint
Resultat, sprint
GPS-tracking, sprint
Totalställning i Elitserien

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve