Uttagning till NORT

I tisdags blev det klart att jag kommer att få springa NORT, vilket ska bli superkul. Beskedet kom inte så oväntat för min del, men det är alltid skönt när man får höra att man ska vara med! Extra roligt är att det är ett ungt lag, och att vi på herrsidan är fyra 90:or som lagit beslag på hälften av platserna, och så har vi också en liten 89:a bland de övriga. Ett skönt lag med en snittålder på 23,1. Vem kan säga att vi inte har framtiden för oss? Sverige vågar satsa ungt!

Hur kul det än ska bli att springa NORT måste jag här ta tillfället i akt att kritisera upplägget lite. Av tre tävlingar är 1½ tävling medeldistans och 1½ tävling sprint, och då är dessutom den enda hela medeltävlingen jaktstart. Vad är detta för skit, egentligen?

Och själva tidsaspekten är ju också helt bedrövlig. Första tävlingen ligger bra dagen innan Jukola, men sedan är det ju inte optimalt med så stora (eller små…) luckor mellan tävlingarna – för tätt för att det ska vara vettigt att åka hem och för glest för att det ska vara vettigt att åka direkt.

Men framtiden ser ljusare ut, med NORT som världscupfinalvecka i september nästa år. Då har Pekka lovat att det ska finnas långdistans med också. Och det hoppas jag verkligen…

2 Responses to “Uttagning till NORT

  • Lycka till på NORT Gustav. Måste bara påpeka att du nog bytt ut ordet sprint till medeldistans på rad 7 i texten. För annars vore det ju 1,5+1,5=3 medeldistanser och förlägger du sedan dem till riktig skog och individuell start så låter det ju väldigt kul ;-)

  • Bra att du har koll David! Om det hade varit tre medeldistanser misstänker jag att du hade varit sugen på att springa också… ;-)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve