3000 meter

Idag har jag givit mig ut på rekordjakt. Eller, ja. Det var inte rekordet som var huvudsaken utan jag var mer ute efter ett riktigt bra tempopass, och eftersom jag inte sprungit något lopp på bana sedan gymnasiet tyckte jag att det vore roligt att testa lite hur fort det går. Nu var inte förutsättningarna optimala, dels var detta mer eller mindre ett impulsbeslut så jag var inte mentalt förberedd och på Kärrtorps IP där jakten hölls var det fotbollsmatch, så ganska rörigt även på friidrottsbanorna runt om.

Hur som helst fick jag, förutom Anette, även med mig olbos och Lehman (eller Olle och Jonas, som de själva kanske föredrar) som agerade harar under loppet innan de själva avslutade med lite intervaller. olbos tog kilometer 1 och 3, medan Lehman tog kilometer 2 och sista 600 meterna. Riktigt skönt att ha några att springa med, annars blir det lite tungt att hålla ett bra tempo. Vi siktade på att bräcka 9-minutersgränsen, så vi lade oss på 3 minuter per kilometer och körde på. Planen var att jag på slutet skulle kräma i allt vad jag hade, och därmed landa någonstans mellan 8.50 och 9.00. Och det gick ju bra.

8.58 lyder numera mitt personliga rekord på 3000 meter, vilket jag under omständigheterna är nöjd med. En perfekt dag hade jag kanske kunnat landa på 8.45, men det får bli en annan gång. Kul var det i alla fall, trots att jag höll på att släppa på slutet. Och ett nytt maxpulsrekord blev det också! 198 slag per minut lyder numera det rekordet, jämfört med 197 tidigare! Så resultatet för dagen blev alltså en rekordslakt! Alltid lika kul med sådana.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve