En händelserik vecka

Ja, det har varit en händelserik vecka sedan jag kom hem från Norge och NORT. Först fick jag beskedet av landslagsledningen att jag inte får springa VM i augusti. Nyhet på SOFT:s hemsida. Jag blev såklart, och är fortfarande, oerhört besviken på uttagningen. Speciellt eftersom jag tycker att de har tagit ett felbeslut. Att peta mig ur truppen tycker jag var helt fel, men nu finns det inget jag kan göra åt saken, utan jag måste fokusera på mitt och gå vidare. Jag är ju i alla fall reserv, så det finns fortfarande en möjlighet för mig att få springa VM.

Nu skulle jag också ha kunnat vara i Finland och sprungit Euromeeting, men så blev det inte heller. Min ursprungsplan var att jag skulle springa Euromeeting om jag inte blev uttagen till VM. Och när jag gjorde upp min plan för sommaren var budet från SOFT att avresa till Finland skulle vara söndagen den 3 juli, och jag bokade således in en resa till Norge och Midnattsolgaloppen mellan NORT och Euromeeting. Men nu när jag väl inte blev uttagen till VM upptäckte jag att SOFT hade ändrat sin plan, och att avresa till Finland nu var på fredagen den 1 istället. Problemet var bara att jag då var i Tromsø, vilket är ganska långt från Arlanda. Efter mycket om och men tog jag i alla fall beslutet att inte åka med på Euromeeting, eftersom det inte på något bra sätt gick att ta sig till Kuhmo från Tromsø. Tråkigt såklart, men det fanns inget annat vettigt beslut för mig att ta.

När det är som mörkast kl 01.00

Veckan spenderades alltså i Tromsø där Midnattsolgaloppen bjöd på både midnattssol och galopp på NOM-kartan från 84 (något reviderad såklart). Enormt häftig orientering, och många fina upplevelser, till exempel lite motbakkeløp, total väggning och avnjutning av grillat sälkött. Tävlingarna bjöd på fin orientering, men inte fullt så utmanande tekniskt som jag hade hoppats på, eftersom sikten var alldeles för bra. Fysiskt blev det mer utmanande, och mina ben var som trästockar de två sista dagarna. Resan gav i alla fall fina resultat, när jag vann H21 och Anette kom tvåa i D19-20.

Karta, etapp 1
Resultat, etapp 1
Karta, etapp 2
Resultat, etapp 2
Karta, etapp 3
Resultat, etapp 3
Karta, etapp 4
Resultat, etapp 4
Totalresultat

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve