Gotland

Nu är jag hemma igen från tävlings- och träningsresa/semester med familjen på Gotland. Det har varit riktigt fina dagar, med både 2-dagars och 3-dagars och en del träning också. Och bad, såklart. Sammantaget är jag nöjd med mina orienteringsprestationer, och jag tycker att jag visade min kapacitet på Gotland tydligt.

Resan började med 2-dagars vid Lojsta Slott, två tuffa långdistanser på drygt 70 minuter. Precis som det ska vara! Jag gjorde två stabila lopp, och vann båda dagarna med ganska stor marginal. Riktigt roligt!

Karta, etapp 1
Resultat, etapp 1
Karta, etapp 2
Resultat, etapp 2
”VM-laddade  i Lojsta”
”Det här är en familjetävling”

Därefter följde en vilodag, vilken jag spenderade med ett långpass på rullskidor (140 minuter – 40,83 km) och fotbollsgolf innan det återigen var dags för tävling, och den här gången 50% fler etapper, och dessutom en avslutande jaktstart! Första etappen blev ett rejält bottenapp från min sida. Katastrofal orientering. En riktigt bra inledning, men sedan gled jag iväg och missade drygt 3 minuter på en kontroll, och då tappade jag fokus helt. Kom i mål rejält missnöjd med 8-10 minuters bom, men bara 4 minuter efter! Jag visste ju att jag hade kapaciteten att vinna med 4 minuter dag två, så totalen var inte förstörd. Men någon fyraminutersseger blev det inte, men väl en marginal på 2.38, vilket tog mig upp i totalledning på en hel sekund före Rassmus Andersson.
Jaktstart är ju roligt, men det är ännu roligare att springa i ensamt majestät, så jag sprang ifrån Rassmus efter 15-20 minuters löpning och drog sedan ifrån, ända fram till kontroll 15 som var en riktig slumpkontroll (om nu någon kontroll är det – den bästa går på riktning och hittar den ändå, men jag smet mindre än en meter ifrån den och såg den inte), och där smet det iväg 1 minut och när jag väl stämplade var Razz inom hör-avstånd, så då fick han den också. Lite irriterad, men inte på något sätt tvivlande på min kommande seger, tryckte jag på lite extra och sprang ifrån igen direkt. Resten av loppet gick i ett väldigt behagligt tempo, men jag drygade ändå ut ledningen till 2½ minut i mål. Härligt!

Karta, etapp 1
Resultat, etapp 1
Karta, etapp 2
Resultat, etapp 2
Karta, etapp 3
Resultat, etapp 3
Totalresultat
”På jakt efter femte raka”
”Ombytta roller för herrarna”
”Bergman värdig vinnare”
”Överlägsna i jaktstarten”

Och innan hemfärden hann jag också med lite underbar orientering på Ulla Hau på Fårö. Riktigt fint. Karta.

Jag sprang alltså bra alla tävlingar utom 1 dag, och sprang faktiskt till mig 3 minuspoäng på rankinglistan, vilket gjorde att jag nu klättrade till en tredjeplats. Rankinglistan. Om man tittar på resultaten den senaste tiden är jag helt överlägsen i Sverige, och då kan man ju tycka att jag borde ha en plats på VM. Men så är det ju tyvärr inte…

Eftersom jag fortfarande inte har hört något från landslagsledningen räknar jag inte med att få springa VM, men jag fortsätter att hoppas, för det är ju lätt hänt att någon faller bort (även om jag inte vill att någon ska skada sig, så ska jag inte sticka under stol med att jag innerligt hoppas att någon råkar ut för något. Inte, för allvarligt, dock. En förkylning vore ju perfekt…)
Nu gäller det bara att försöka hålla fokuset på träningen, och jag räknar med att visa för landslagsledningen och alla andra att de har gjort fel nu på O-ringen. Trots att jag inte kommer att komma i någon superform så räknar jag med bra prestationer och resultat från min sida…

4 Responses to “Gotland

  • hoppas att du på något sätt är ironisk i ditt inlägg ovan, framförallt när det gäller att hoppas att någon annan blir sjuk….

  • Hur hade du sett på det då, om du var reserv?
    Jag i en kluven situation, och självklart jag önskar ingen i VM-truppen något ont, men samtidigt vill jag hemskt gärna springa VM. Och då har jag ju ingen annan väg in i truppen än att någon där faller ifrån.

    Nu finns det kanske ett visst spår av ironi i inlägget, men jag vill och hoppas fortfarande på att få springa VM. Så helt ironiskt är det inte…

  • Nu har jag aldrig fått vara reserv till VM, så det blir ett hypotetiskt resonemang…Besvikelsen över att inte vara med hade varit stor, speciellt ( om man som du verkar känna det ) kännt sig orättvist behandlad. Men att från att vara besviken och förbannad över en laguttagning till att önska att någon annan idrottsman skulle bli sjuk eller skadad för att jag skulle få chansen är steget långt. Hoppas verkligen jag inte hade sett det så..

    Det är inte de uttagna löparna som tagit ut laget….

  • Om någon ramlar in här så kan jag rekommendera att ni även läser vad som står längst ner i den här nyheten: http://gustavbergman.se/?p=599

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve