Barmark

I Stockholm är det snö. Och kommer nog att vara det ett tag till. Den helgen som var hade jag sett fram emot att springa Måsenstafetten, men den blev ju tyvärr inställd… Så därför passade jag, Anette och Yannick på att åka västerut för att söka barmarken, och samtidigt ta ett avstamp mot VM 2016 i Strömstad. Helgen bjöd på (nästan) barmarksträning i extremt relevant terräng, som dessutom är densamma som för SM-lång 2009, som ju gick väldigt bra för mig. Jag tycker att terrängen är helt fantastisk, bland det bästa som finns i världen. Alla delar i orienteringen finns med här. Tuff löpning i kuperad terräng, snabb löpning på berghällar, fantastiska förutsättningar för både bra vägvalssträckor och riktigt klurig finlirsorientering. Det enda nackdelen med den här terrängen (för att citera Fredrik Edén) är att den ligger för nära Halden. I övrigt är den perfekt…

I helgen blev det också  tävlingspremiär på svensk mark för min del, vilket inte gick sådär jättebra, men jag fick i alla fall ett kvitto på att farten finns där. Nu känns det som att säsongen gärna får börja, jag vill släppa loss krafterna ordentligt snart! Karta. Resultat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve