SM-läger i Umeå // #@!* rygg! // Orrmossen Cup

Nu i helgen var vi i Ravinen på SM-läger i Umeå. Riktigt pure! 7 orienteringspass som alla var riktigt givande (hittas i kartpärmen). Vi var 25 stycken, i princip bara juniorer, och vi har bara njutit hela helgen. Fotbolls-VM har så klart med mycket nöje följts, men tyvärr ligger jag dåligt till i familjetipset. Men än så länge är det många matcher kvar, så jag ger inte upp i första taget!

Lägret bjöd, förutom fotboll, på bland annat ett djävulskt fint intervallpass, med fin utsikt (bilden tagen i utgången ifrån kontroll 9).

Jag har också hunnit med att följa upp Assar ”Ace Cold” Hellström. Vilken kung han är. Men, han får ju stryk i spurten så det bara smäller om det.

 Väl hemkommen från lägret stelnade min ländrygg till rejält. Jag vet inte om det var påfrestningen från den steniga marken, de hårda fotbollsdusterna (mitt lag vann båda matcherna), de hårda sängarna på nattåget, eller något helt annat, men riktigt stel blev jag.

Detta har ju hänt förut, hösten 2006 hade jag mycket problem, vilket berodde på att jag var stel i framsidan av låret. Men jag stretchade mycket, och det gick över. Sedan dess har jag hållt i stretchingen och problemen har inte dykt upp igen. Förrän nu.

I onsdags var jag golvliggande hela dagen, med fötterna avlastade på en stol. Jag körde lite rehabövningar, och hoppas att det i kombination med extra mycket stretch ska göra att det onda försvinner.

Igår var det Orrmossen Cup, ravinens legendariska mossfotbollsturnering. Roligt, men något av det första som hände var att jag blev intacklad i en stubbe, som inte hade vett att vika ner sig, eller att åtminstone låta bli att smula sönder sig. Så efter träningen (som för min del inte bara bestod av mossfotboll – lite 15-15 stod på programmet. Jag snittade i löpningen klart under 3 minuter per km, den snabbaste hastigheten var 1:43 min/km. Riktigt bra!), hur som helst: Efter träningen bar det av till Nacka Närakut för att plocka ut stubbe ur benet. Det gick ganska bra, läkeren gravde i en kvart och trots att träbitarna satt som berg i mina muskler fick han till slut ut allt skit, och jag kunde åka hem.

Det var en ganska surrealistisk känsla att sitta och guida läkaren som med skalpell och pincett satt och grävde i mitt ben:

Trät kom liksom in snett nerifrån, och trycktes upp. Om du känner här så känner du träbiten under huden. Lite mera åt vänster, kanske. Äh, hit med skalpellen så gör jag det själv!

Nåja. Det där sista sa jag kanske inte, men det var lite roligt att titta på. Och surrealistiskt. Mest surrealistiskt.

(I helgen blir det jukola. Jag springer långa natten – ska bli riktigt roligt!)

9 808 Responses to “SM-läger i Umeå // #@!* rygg! // Orrmossen Cup

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve