Alicante: Bra fart i benen!

Jag kom i förrgår hem från 6 dagars vistelse i Guardamar strax söder om Alicante i Farsta OLGY:s regi. Lägret bjöd på strålande sol (mycket), ihållande regn (lite) och fantastiskt rolig orientering (väldigt mycket)! Det här var första gången jag var i Alicante, så det var riktigt roligt att få se lite ny terrängtyp och springa på några nya kartor (finns för beskådning i den digitala kartpärmen). Det hanns med lite annat också, så som shopping (suck…) i Alicante, där huvudattraktionen var att åka rulltrappa:

Jag var extra laddad på två av mina pass, och det var ”the famous Night från Per Sterner” samt JVM medel från 2002, då jag riktigt ville gå in och sätta riktigt bra tider på dem. Det gick väl sådär…
Jag kan sammanfatta båda de träningarna med att jag hade riktigt bra fart och flyt, men att jag gjorde bort mig tekniskt på ett ställe.

På natten blev det en ganska rejäl felstämpling, och därefter stora följdbommar, men jag matchade Thierry väldigt bra på de första kontrollerna, och låg klart före hans första lopp på den banan vid 5an, kontrollen innan jag gjorde bort mig. Karta.

JVM-medeln gick till och med ännu bättre än natten, och jag hade riktigt bra flyt och tryck i benen hela banan. Men så var det det där med att göra bort sig på en kontroll… Jag vände 2 (!) meter för tidigt till 5an, eftersom jag inte såg kontrollen. Svårt när man letar efter ett särpräglat träd, som inte stack ut så mycket bland resten av träden. Det blev hur som helst en 4-minutersbom, och med facit i hand kan jag säga att om jag hade gått de där 2 metrarna längre fram hade jag vunnit JVM med 3 minuter. Så, som sagt, farten var det inget fel på.

Sammanfattningsvis kan jag säga att kroppen, trots att jag känner mig väldigt seg och nedtränad, går väldigt bra! Farten har jag för att slåss i världstoppen den här säsongen, och tekniken har jag också, det vet jag sedan länge. Så det blir nog en rolig säsong! Nu laddar jag inför Måsenstafetten på söndag, och sedan bär det av till Schweiz för det sista utlandslägret innan säsongen börjar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve