Nordiska mästerskapen

I helgen som var skulle det ha varit nordiska mästerskapen i Stockholm, i Tyresta-Åva-Dalarö-området, enligt den ursprungliga planeringen. Men det beslutades i höstas att nordiska mästerskapen skulle läggas på is, och att det inte skulle bli något mästerskap i Stockholm. I det långa loppet tycker jag i och för sig att det var helt rätt beslut att lägga ner NOM, med tanke på den inflation av mästerskapsmedaljer som sker inom orienteringssporten, men det var väldigt tråkigt att nordiska i Stockholm ställdes in med ett sådant kort varsel. Det mästerskapet hade för mig varit helt perfekt för att på allvar etablera mig i senior-världseliten, och kunnat prestera oerhört bra resultat. Nu blev det inte så, men jag gick inte helt lottlös från helgen, eftersom Nordic Open Junior Meeting (NOJM) arrangerades på samma plats där NOM skulle ha gått (delvis samma, i alla fall – de verkar ha sparat den största och finaste delen av den gamla kartan. Kanske för SM 2015?)

Jag gjorde ett fint lopp på lördagens långdistans, och vann med 3½ minut före Øystein Kvaal Østerbø. Söndagens medel var inte lika bra, men jag visade i alla fall vilket kapacitet jag har, i och med att jag bommade 2 minuter (mestadels för att kartan var riktigt dålig på två ställen), och ändå kom 3:a, 45 sekunder efter Fredrik Johansson som tyckte att han gjort ett stabilt lopp. Jag är helt övertygad om att jag hade tagit minst en medalj på Nordiska mästerskapen i Stockholm, och antagligen flera. Guld på lång och stafett, och tvåa efter Thierry på medeldistansen? Det är mitt tips i alla fall… Tyvärr fick jag aldrig möjlighet att visa det.

Ikväll ska jag sprinta första etappen av Stockholm City Cup i Gamla Stan, vilket blir mycket roligt. Vi får se hur det går, med tanke på att mina ben är mörbultade efter helgen och måndagens sprintintervaller…

2 Responses to “Nordiska mästerskapen

  • Silver in the middle? I think I could have got in between you and Thierry. But we will never know. :)

  • I think I could have beaten Thierry.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve