Berg och dalar i Schweiz, eller PostFinance Sprint & Världscup 4 & 5

Efter några lugna dagar efter jukola (fyllda med träning såklart, men inte mycket annat) bar det av till Schweiz för mig och resten av den svenska VM-truppen, för världscuper och sedan ett VM-förberedande läger. Nu är del 1 av resan avklarad, det vill säga världscuptävlingarna.

Bergen och dalarna syftar inte bara på det kuperade landskapet här i Schweiz, utan även på mina prestationer. Det har gått lite upp och ner under helgen. På medeldistansen i lördags gick det mestadels ner, men också lite upp (290 meter för att vara exakt!).  Jag kan bara konstatera att jag inte är tillräckligt bra i den här schweiziska voralp-terrängen (fåralp uttalas det alltså). Ett lopp med 45-50 sekunders misstag är ju helt OK, men till det kommer 1.15 i tidstapp på grund av orutin i terrängen (dåliga stråk). Okej. 2 minuter i onödan. Men jag är ju 4½ minut efter Kyburz! Så jag kan, som sagt, konstatera att jag inte är tillräckligt bra här. Som tur är kommer inte VM gå i något som över huvud taget påminner om den terrängen, så nu är det bara att lägga det här loppet bakom mig och fokusera på VM (och senare komma tillbaka och träna upp mig i voralp-terräng så att jag kan dominera på kommande PostFinance Sprinter!)

Karta
Resultat
Sträcktider

Gårdagens sprint däremot var en riktig höjdare! Ett riktigt bra genomförande från start till mål, och det räckte, trots lite sega ben, hela vägen till en trettondeplats! Superbra! Dessutom bara 9 sekunder upp till plats 6, så det känns verkligen som ett av mina absolut bästa sprintlopp någonsin. Inför helgen hade jag inte förväntat mig att få med mig ett klart bättre resultat från sprinten än från medeln, men jag gjorde en bra prestation, och det räcker långt. Det känns väldigt skönt att veta att jag är nära världseliten, och jag kommer att höja mig kontinuerligt på sprint, så podieresultaten kommer såsmåningom. Också skönt att cementera min plats (?) som sprinter nummer 4 i Sverige, efter vår supertrio (Jerker, Jonas & Anders). Det är inte fy skam!

Karta
Resultat
Sträcktider
Totalställning i världscupen

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve