O-ringen: 2:a – Bästa totalresultatet någonsin!

Det brukar vara svårt att ladda om direkt efter mästerskap. Och att då springa O-ringen direkt efter VM känns kanske lite dumdristigt. Men i år var det verkligen en lyckoträff för mig!

O-ringen brukar gynna mig eftersom jag är stabil över 5 dagar, och inte gör så mycket misstag. När alla dessutom börjar bli slitna mot slutet brukar jag också kunna hålla ihop det på ett bra sätt.  Och så var det verkligen i år också! Jag tänker att jag tar det dag för dag, lite kort:

Etapp 1
Formen kändes riktigt bra, bättre än på VM  till och med. Stabilt tekniskt, men tyvärr en liten bom på slutet där jag tappade tredjeplatsen på etappen.

Karta
Resultat

Etapp 2
Jag satsade allt från start, och det gick riktigt bra, både fysiskt och tekniskt. Tyvärr gjorde jag bort mig på en grönområdeskontroll efter två tredjedelar av banan, och missade sedan ytterligare lite på slutet. Jag hade högst fart, mest offensiv orientering, men tyvärr lyckades jag inte riktigt knyta ihop säcken.

Karta
Resultat

Etapp 3
Jag bestämde mig innan för att inte gå riktigt på max den här etappen. En sprint ger så litet utslag i tid, så jag tyckte att det var bättre att ligga lite lågt och inte kräma ur de sista sekunderna ur benen, för att sedan vara fräschare de sista två dagarna. Trots mitt lite lägre tempo (visserligen marginellt lägre) gjorde jag ett jättebra resultat! Väldigt nöjd med det.

Karta
Resultat
GPS-tracking

Etapp 4
Det var den här etappen som skulle göra skillnad inför jaktstarten. Efter två medeldistanser och en sprint var det såklart sinnessjukt jämnt i toppen. Jag kände av de tidigare dagarnas lopp innan start och tänkte att det kunde bli en tuff etapp. Och det blev det. Men jag orienterade stabilt och löpte på riktigt bra hela vägen. Sådana här långdistanser passar mig väldigt bra, och det blev en andraplats på etappen efter världsmästaren, men jag cementerade min andraplats i totalställningen i alla fall.

Karta
Resultat

Etapp 5
Jag gick ut i ett rejält vakuum, med 5 minuter fram och 4 minuter bak. Kroppen svarade inte alls, men det var bara att gå ut och göra jobbet och kämpa på hela vägen. Jag orienterade lite dåligt i början, men skärpte mig och orienterade stabilt hela vägen in. Var lite nervös att de bakom skulle komma ikapp, eftersom jag överdrev mina bommar i början och kände mig seg, men det var ju lugna puckar, när jag kom i mål hade jag 7 minuter bakåt.

Totalt sett är jag jättenöjd med veckan. Stabil orientering hela vägen, och endast slagen av världens bäste. Bäste svensk också. Och, som sagt, mitt bästa totalresultat någonsin (tidigare har jag varit 3:a två gånger, en gång i H18E och en gång i H20E).

Karta
Totalresultat
GPS-tracking

NVP.se – Ny stor framgång för Bergman

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve