Träning och tävling i Tyrolen

Nu är jag hemma igen efter knappt två veckor med träning och tävling i Tyrolen, med fokus på VM 2014. Det började med några dagars träning inför Euromeeting i Österrike, närmare bestämt i Innsbruck. Det blev några fina träningar, men framför allt blev det några riktigt fina tävlingar när helgen närmade sig.

Till slut blev det 3×3 för mig. Bronspeng varje dag, alltså. Rätt så nöjd med det. Sprinten var riktigt bra, ett perfekt tekniskt lopp. Banan var kanske lite väl enkel, men det var kul i alla fall. Karta. Resultat.  Medeln var riktigt bra förutom en kontroll. Kändes väldigt onödigt, eftersom jag hade högst fart i den extremt svåra terrängen, och det hade suttit riktigt fint att kliva högst upp på pallen och ta ner Olav lite på jorden. Men nu det blev helt OK i alla fall. Karta. Resultat. Lången var även den helt OK, men inte mer. Lite missnöjd med några tidstapp så här i efterhand, men att få stryk av Olav med 5 minuter när man bommat 3 på en sådan här långdistans är inget att skämmas över. Karta. Resultat.

Sammanfattningsvis blev det en riktigt bra vecka i Österrike, med fina träningar och tävlingar, men kanske framför allt ett riktigt härligt gäng i en riktigt härlig miljö!

Efter Euromeeting bar det det av några mil söderut, in i Italien, och till Asiago för VM-läger. Det blev några riktigt fina träningspass, en hel del fotboll och kortspelskvällar med glass. Ett riktigt bra avstamp mot VM 2014 helt enkelt! Kartor från träningarna kommer i kartpärmen vartefter jag hinner/orkar lägga upp dem!

Det är också klart att jag ska springa NORT om knappt två veckor. Det blir kul, även om jag tycker att det är ett stort skämt att det inte finns någon långdistans med. Sprint, medel, kockoutsprint, sprint, jaktstartsmedel. Hur tänkte man här egentligen?

orientering.se – Svenskarna redo för Nordic Tour

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve