SM-GULD

SM-tävlingarna i Göteborg är slut för våren, men jag avslutade på allra bästa sätt: Genom att ta guld på sprinten.

Kvalet var riktigt stabilt, och utan att ta ut mig nämnvärt sprang jag in till en överlägsen seger i mitt heat. Lite förvånad, eftersom jag sparade ganska mycket på krafterna. Men banan passade mig väldigt bra, och utan misstag kommer man långt.

Karta, kval
Resultat, kval

På finalmorgonen kändes det riktigt bra. Jag tänkte att ”jag tar det här”. En riktigt positiv känsla! Det är egentligen första gången jag känner att jag verkligen har vinstchans på en viktig sprinttävling som senior.

Själva loppet var bra, jag öppnade stabilt, orienterade bra. Jag tappade lite i löpningen mot Jonas, och låg runt 10 sekunder efter hela vägen fram till 9an, men dominerade utför trapporna och var helt plötsligt bara 2 sekunder efter. In mot varvningen gjorde jag ett litet misstag, och var trött, så jag tappade lite i löpningen. Låg 6 sekunder efter vid tredje sista. Dominerade återigen utför, och låg bara 3 sekunder efter. Plockade ytterligare en sekund till sista. 2 sekunder efter där. Sedan var det uppvisning i spurtkapacitet. Trots mycket stumma ben lyckades jag trycka mig förbi Jonas, och stämplade in 1 sek före i mål. Yes!

GPS-tracking, final
Karta, final
Resultat, final

Sprint-SM blev en riktig succé för Ravinen, då vi tog medalj i alla 3 herrklasser: Assar brons i H20, Emil silver i H18, och så jag själv, guld i H21. Riktigt kul!

Det känns som att jag under vintern har tagit ett steg i löpningen, och det visar sig tydligast på sprinten. I år kommer jag att vara riktigt farlig på alla distanser, inget snack om saken. Sedan passade den här sprinten mig bra, med en del kupering, trappor, och inte bara asfalt, vilket gör att jag lättare kan undvika  att dra på mig mjölksyra. Och det ska bli riktigt kul att se hur bra jag kan springa på de internationella sprinterna framöver, framför allt eftersom formen bara ska bli bättre och bättre fram till VM.

Media:
Nyhet på dn.se
Nyhet på sr.se
Nyhet på nvp.se
Webb-TV på orientering.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve