Silva League 1 & 2 i Tibro

Efter helgens tävlingar kan jag inte hjälpa att jag är lite missnöjd. Två stycken långdistanser samma helg är tufft, men jag tycker att det är helt rätt att ha det så när terrängen är relevant för VM långdistans, så att det även blir vettiga uttagningstävlingar.

Jag är inte helt nöjd med mina insatser på de två tävlingarna. Första dagen kändes kroppen bra, och förutom en lite trög start, så var jag den som tillsammans med Fredrik och Thierry höll högst fart. Men tyvärr höll jag inte ihop det tekniskt som jag brukar göra, utan det blev några svängar. Totalt mer än 3 minuter, vilket så klart är alldeles för mycket.

Analys av dag 1 på worldofo.com
GPS-tracking
Karta
Resultat

Dag två kände jag mig oerhört seg. Jag sov rätt dåligt på natten, och jag tror att det var det (i kombination med första dagens 17,5 km givetvis) som gjorde att jag redan på uppvärmningen kände att jag inte hade någon kraft i benen. Ingen kul känsla. Första delen av loppet var ren katastrof, tappade 2 minuter på 16 minuters löpning. Sedan tyckte jag att det lossnade lite, och jag kunde springa rätt bra i nästa 30 minuter, och tappad knappt 1½ minut på den delen av banan. Och efter 45-50 minuter tyckte jag att det kändes bättre, och jag kunde springa den avslutande halvtimmen helt jämnt med Thierry, vilket kändes bra.

Analys av dag 2 på worldofo.com
GPS-tracking
Karta
Resultat

Sammanfattningsvis var alltså den ena dagen bra fysiskt och dålig tekniskt, den andra dåligt fysiskt och hyfsat tekniskt. Och då kan jag inte vara helt nöjd.  Sedan räckte det ganska långt ändå, 3e bästa svensk båda dagarna bakom Fredrik och Rune, vilket jag är ganska nöjd med. Det visar ändå att jag har en väldigt hög lägstanivå! 5a och 6a i världskonkurrens, nästan bättre startfält än på VM i sommar, med två lopp jag inte är nöjd med. Det tar jag med mig!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve