10MILA 2013 – ett steg framåt för Ravinen!

Vi är på uppgång! Plats 31 var det bästa resultatet på några år för Ravinen, och det gav definitivt mersmak inför framtiden. Det känns som att vi nu har ett lag som ska kunna cementera sig bland de 30 bästa på de stora stafetterna i många är framöver.

I år stod vi för en riktigt bra laginsats, där framför allt våra två juniorstjärnor Assar och Emil gjorde riktigt bra sträckor. Tyvärr, kan jag väl säga, är jag inte alls nöjd med min egen insats. Jag sprang sträcka 3, för att se till att vi var med i draget på långa natten (de tidigare åren har vi legat nästan 1 timme efter när långa natten är färdigsprungen), och det började ju bra. Martin och Nick gjorde bra sträckor innan mig, och jag fick gå ut 8 minuter efter. Gjorde en riktigt bra inledning, och plockade mycket tid och platser. Efter halva banan, ungefär, kom jag ikapp den stora klungan, där Orion fanns med. När jag väl kom ikapp dem så tappade jag flytet lite grand, och missade lite smågrejer, men inget mer än att jag hela tiden låg med i klungan (och inte sprang ifrån – vilket jag hade gjort om jag fortsatt på den tidigare inslagna vägen). Hur som helst var jag rätt nöjd med att skicka ut Yannick tillsammans med Kratov på långa natten, så jag behövde inte göra annat än vara med klungan in.

Tyvärr gick inte slutet alls som jag tänkt mig. Jag låg i klungan, och sprang mot 18e kontrollen. Men helt plötsligt var jag på en stig. Va fan? Det ska ju inte vara någon stig här! Alltså är jag fel. Måste vara nordväst om kontrollen. Och sedan gick det 4 minuter på sluttningen. För att jag inte såg stigen på kartan… HELVETE! Jag ska inte skylla på något, men jag tycker att kontrollringen gömde stigen rätt bra…

Kontrollen som ställde till det.
Norra gaffeln är min.
Såg inte stigen i ringkanten.

Hur som helst så gjorde resten av laget bra insatser, speciellt Emil och Assar, som sagt. Att som 18-åring gå ut och ligga med klungan hela vägen på 5:e är bra (speciellt imponerande orienteringsinsats! Inga misstag alls, trots att gubbarna runt omkring svajade runt rätt bra), och att som 19-åring gå ut och komma 29a på sista, bara slagen av Thierry med 11 minuter på ett helt sololopp är inte dåligt det heller (5 minuter efter Olav – och före Bertuks på sträckan!)

Så här i efterhand kan man konstatera att en plats 20-25 inte alls hade varit omöjligt, och att slåss mot lag som IKHP, Kristansand och GMOK är ju inte helt fel! Vi är där nu, och blir bara bättre och bättre för varje år. Riktigt inspirerande!

Resultat
Karta
Sträckresultat

Bara 39 dagar kvar till Jukola!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve