Helt sänkt! Silva League 6 och final.

Helgen har, som vanligt, spenderats med Silva League – den här gången finalhelgen i Sundsvall, med först en medeldistans och sedan jaktstart på totalställningen.

Mina förväntningar var inte så höga inför helgen, då jag känt mig rätt sliten och nertränad de senaste veckorna, men jag hoppades ändå på hyfsade resultat. Medeldistansen var helt OK – grymt seg fysiskt (fick gå mycket uppför, orkade inte alls pressa, trots att jag visste exakt vart jag skulle…), men tekniskt rätt bra. Och den tuffa och utslagsgivande terrängen gjorde att det blev en tredjeplats, trots den mycket långsamma löpningen. Karta. Resultat. GPS-tracking.

Inför jaktstarten låg jag 2:a, med Fredrik jagandes 36 sekunder bakom. Därefter var det rätt lugnt i några minuter innan de övriga fick starta. Så jag kände att topp 3 borde inte vara några problem att hålla. Men så fel jag hade! Fredrik kom ikapp mig  vid tvåan, vilket jag hade förväntat mig, men redan till trean kände jag att det var något som inte stämde. Jag orkade inte. Fick slita redan efter 10 minuters löpning. Efter 2 ganska stora misstag av vår duo kom sedan Kratov, Holmberg, Runesson och Öberg ikapp vid 6:an, och det började bli ännu svårare för mig att  hänga med. Bet mig ändå fast i rövskägget (för att citera Björn Ferry) på dem ändå fram till varvningen, men sedan var det tack och godnatt. Benen sa ifrån, och det blev mest gång/småjogg sista slingan. Satte upp topp 10 som mål för mig själv, och räknade löparna som passerade: ”5 nu. Sedan William, Filip, och Fredrik. Och Rune. 9:a. Bara en person till nu!” Men det blev inte ens det! Lyckades ta mig runt, och sprang in som 9:a, under omständigheterna mycket bra tycker jag! Karta. Resultat. GPS-tracking.

Varför är jag då så här seg? Eller seg är inte rätt ord – helt sänkt, snarare. Ja, vem vet? Jag har tränat väldigt högintensivt de senaste veckorna, och speciellt den här mellan Örebro och Sundsvall, så jag tror att min formdipp har sin naturliga förklaring. Fokus har ju inte legat på Silva League, utan det är ju större saker längre fram som hägrar. Nu ska jag vila ordentligt så jag återhämtar mig efter helgen, sedan fortsätta borra ner mig i träningen tills det är dags att släppa upp formen för det som komma skall!

2 Responses to “Helt sänkt! Silva League 6 och final.

  • Det låter klockrent som allergi. Kan tänka mig att Sundsvall var på topp pollenmässigt i helgen. Även om du inte varit allergisk tidigare har det varit extra tufft i år.
    Hoppas det blir bättre! /Anders

  • Även träningsverken på grund av ingenting förra helgen är typiskt tecken på allergi.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve