Stolpe ut

Jag kämpar på upploppet på sprint-SM (Foto: Stefan Månsson)Så känns den här helgen. Fan. Det började med sprint-SM på torsdagen, i ett regnigt Karlstad. Ett stabilt kval följdes upp av ett helt OK finallopp (en miss på ca 6-7 sekunder), och jag sprang in på en delad femteplats med Olle, bara 4 sekunder efter  Albin och Kalered som vann delat. Stolpe ut. Mycket små marginaler, men när det är 4 sekunder är det nästan bara slumpen som avgör… Om jag hade fått en rygg in mot en kontroll i skogen, eller inte ramlat i utförsbacken hade jag stått överst på pallen. Ja, ja. Tråkigt, men så är det. För övrigt tycker jag att banorna var alldeles för outslagsgivande. Efter varvningen var det ju bara död löpning. Och det är ju att banorna inte var utslagsgivande nog som gjorde att det blev så jämt. En typiskt svensk sprint… (Karta kval – karta final)

Helgen fortsatte med en junior-cupshelg i Arvika. Även här blev det stolpe ut, båda dagarna. På långdistansen gjorde jag ett hyfsat lopp, men fick inte riktigt till det, och missade totalt ungefär två minuter. Jag gick in 1.27 efter, vilket kändes lite surt. (Karta)

På medeln startade jag mycket bra, men missade kontroll nr 6 på grund utav att kartan var riktigt jävla dålig där. (Strax höger om strecket fanns ett område med många detaljer, både punkthöjder och stenar, som inte var utmärkt på kartan. Då trodde jag givetvis att jag låg till vänster om strecket och missade en halvminut.) Efter det tappade jag lite rytmen och missade även 7an helt i onödan. Med mycket möda och stort besvär hittade jag flytet igen, men missade en halvminut på näst sista kontrollen, även här på grund av att kartan stämde dåligt (pölen var mycket mindre än vad den var på kartan, och när jag rundade på höger sida och gick upp i sänkan, gick jag – enligt kartan – rakt igenom pölen, och gick upp i fel sänka). Fan. Nästan 3 minuter bommade, men ändå blev det en fjärdeplats bara 47 sekunder efter Albin. Riktigt surt. (Karta)

(För övrigt tycker jag att det är näst intill skandal att lägga en medeldistans i sådan här öppen och outslagsgivande terräng, eftersom det blir så mycket spår. Jag tycker synd om Olle som gjorde ett riktigt bra lopp, men ändå fick stryk av mig som gjorde ett dåligt, bara för att han startade först av alla. Riktigt dåligt av arrangörerna!)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve