SM långdistans – Silver!

Lång-SM i Molkom i år var tufft och hårt, precis som det ska vara. Kvalet sprang jag igenom utan större besvär. Jag tog det ganska lugnt och hamnade på en lagom fjärdeplats (karta).
Finalen blev riktigt tuff, och emellanåt riktigt bra från min sida, men mestadels var det bara OK, både fysiskt och tekniskt. Jag är inte riktigt 100% i form, och jag kände att jag i sjok tappade flytet alldeles för mycket. Trots det är jag nöjd med mitt lopp, och mycket nöjd med mitt resultat – ett silver! (Karta) – (GPS-tracking)

Ett mycket bra arrangemang, men några frågetecken finns såklart. Angående området tycker jag att det var bra, förutom att kvalet och finalen gick så mycket i varandra. Borde det inte finnas tillräckligt mycket skog i Värmland för att man ska slippa springa på samma ställe två gånger?
Sedan var det ju det här med banläggningen… För H21 var det ju klockrent (lite långt bara…), men för alla andra klasser (framför allt D18 och D20) förstörde ju varvningen totalt! Terrängen runt arenan var ju värdelös, och att det tog så mycket av banlängden gjorde ju att vi fick mycket mindre av det fina (D20 och D18 fick ingenting alls!). Detta tycker jag är riktigt dåligt, faktiskt. Jag hörde det ryktas om att varvningen var ett krav från SOFT (all heder åt banläggaren i sådana fall…), men det får mig ju att  undra vart orienteringen är på väg. Hur kan man från förbundets sida kräva att det ska vara en varvning, när det går ut så mycket över banorna? Varvning är OK – om det inte förstör!
Om det är att publiken ska se löparna som förbundet är ute efter så kan vi väl bara springa varv på varv på en friidrottsbana. Då syns vi ju hela tiden. Perfekt, inte sant?
Nej, fy skäms SOFT!
Men en genväg runt detta krav skulle ju ha kunnat vara att ha en varvning vid tredje sista, eller något, och sedan bara ha 1 minuts löpning in till målet. Eller haft starten vid 3an, och sedan gått in och varvat direkt, efter 40 sekunders löpning. Då hade i alla fall kanske D20 kunnat gå upp i det fina området vid k10-13…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve