Sport Campus Swedens fystester // Nacka by Night

Måndag och tisdag den här veckan har jag kört lite fystester via Sport Campus Sweden under ledning av Djurgården Hockeys fystränare Patrik Högberg och Christian Schumacher. Måndagen bjöd på maxtest på de för mig oerhört relevanta övningarna bänkpress (50 kg), chins (3 st) och dips (4 st). Som tur var klämde de också till med djupa knäböj (90 kg – lite besviken, jag kände mig riktigt seg i framsida lår redan inför testet, och jag tror att jag kan klara mer om jag är lite fräschare…) som har viss relevans för en orienterare…

Tisdagen var dagen jag sett fram emot mer, eftersom den innehöll ett VO2max-test, något som jag aldrig tidigare gjort. men innan det han vi med lite andra test: Acceleration; 30 m så fort som möjligt från stillastående (4,3 sekunder), Spänst; diverse hopp mätt med laser, och frivändning (50 kg).

Sedan var det dags för Testet med stort T: VO2max. Kul, men jobbigt. Mitt testvärde blev 74,8, som Christian tyckte var bra, men jag har inte så bra referenser, så jag har ingen egentlig aning om var jag ligger  i förhållande till andra orienterare. I och för sig är det ganska ointressant, eftersom VO2maxet bara är en faktor av många, men lite roligt är det….

I övrigt går träningen bra, och idag har jag varit ute och hängt snitslar till vår ungdomstävling Nacka by Night på fredag, som jag är banläggare till. Roliga banor, med mycket vägval utlovas. Även för deltagarna i öppen klass. Speciellt Ö9. Den banan blev mycket bra. Kul för er som får springa…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve