Skridskor och DM i Skid-O

Under helgen har jag snört på mig långfärdskridskorna för första gången den här säsongen. I fredags testade jag att allt fungerade, och i lördags var det långtur med Richard Nordberg och Jonas Arvidsson som gällde. Det skulle vara fler, men det vara bara vi i järngänget som inte bangade. Turen var i alla fall satt från Uppsala till Stockholm, men vi fick slita lite mer än vad vi hade planerat från början (bitvis dålig is och bitvis rejäl motvind). Vi fick avbryta turen i Kungsängen, men det blev ändå en helt okej femtiokilometerstur. Rutten finns här.

I söndags var det dubbel debut för mig. Skid-O-debut för säsongen och, inte minst, debut som senior. Det var DM som gick av stapeln i Rudan, och jag gjorde ett bra lopp tycker jag. Skidorientering är inte min paradgren, men jag tyckte att jag på ett bra sätt genomförde tävlingen både tekniskt och fysiskt. Resultatet blev en andraplats, fyra minuter efter Christoffer Eskilsson, vilket innebar att jag inte längre är obesegrad i skid-O-sammanhang (min enda tidigare tävling var förra årets DM i H20, då jag vann). Men jag antar att man inte kan hålla sådana sviter för evigt… Karta varv 1 och varv 2. Resultat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve