Skidläger och Orsa Grönklitt Ski Marathon

Nu i helgen har jag varit med Ravinen på skidläger i Grönklitt. Vi var drygt 70 stycken, och som alltid var det jättekul att umgås med alla! Lägret kom för min del framför allt att kretsa kring Orsa Grönklitt Ski Marathon som gick av stapeln i lördags. Eftersom jag på grund av skolan kom upp först i fredags kväll, och bara hann med ett kort genrep inför lördagens tävling, och sedan var ganska sliten bestod lägret till största delen av det loppet.

Totalt sett måste jag säga att jag är jättenöjd med både min prestation och mitt resultat, trots att jag redan på första varvet (av två) körde slut på triceps. Jag anpassade mig till de andra löparnas rytm med långa staktag istället för att köra korta och bara använda magen som jag brukar, vilket jag fick sota för senare. Men uppför var jag som vanligt stark, även om jag den här dagen var ovanligt dålig på platten. Ett riktigt trögt före gjorde att jag landade på tiden 2:43:42 på den 42 km långa banan, och inte under 2:30 som jag hade hoppats på, men det var nog ett orealistiskt mål med tanke på föret.

Så här (till vänster) fint var vädret och min stakteknik (?) och så här (nedan) trött var jag när det var dags för målgång. Jag spurtade ner segraren i H50 i alla fall (han som skymtar i bakgrunden). En viktig seger.
På eftermiddagen ställde jag inte upp i lägerstafetten, utan var ivrig påhejare istället. Jag känner mig själv rätt och hade kört alldeles för hårt med tanke på förmiddagens urladdning om jag hade varit med, så det fick bli publik denna gång. Efteråt var det kalas med kladdkaka och glass. Festligt värre.

Söndagen bestod av ett härlig lugnt distanspass i tröga spår. Solen sken i alla fall, så det gick ingen nöd på mig. Trots att halva Sveriges junior- (och senior!)-elit är på Gran Canaria och lapar sol känner jag mig inte avundsjuk, utan njuter i snön här hemma istället!

Lägersummering:
Fredag kv: Lugn klassisk åkning, 65 min
Lördag fm: Orsa Grönklitt Ski Marathon, 203 min
Lördag em: Lugn skate, 45 min
Söndag fm: Lugn klassisk åkning, 95 min

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve