O-ringen och Elitserien

Nu är O-ringen i Hälsingland avklarat, med lite blandade känslor hos mig så här efteråt.

Jag hade tidigare under sommaren förhoppningar att vara med och slåss  i toppen, men jag hade inte någon uttalad målsättning med O-ringen. Jag kom kanske i sämre fysisk form än jag borde ha gjort, men det beror på att jag legat på hårt i träningen ända inpå för att kunna vara bra på SM och världscuper i höst.

Efter VM-uttagningen har jag haft lite svårare än vanligt med motivationen, men jag har ändå försökt träna på ordentligt, vilket har gått ganska bra. Jag kanske borde ha kommit till O-ringen med en rejäl revanschlusta för att visa landslagsledningen och alla andra vad jag går för, men jag kom bara med dålig form och dålig motivation.

Etapp 1 var bottennappet i O-ringen veckan, där jag var riktigt seg fysiskt och gjorde allt för många misstag, vilket slutade med plats 25 och 7 minuter efter David som vann. Karta. Resultat.

Sedan kände jag att formen började vända uppåt, och på sprinten gjorde jag ett bra lopp, även om det fanns en del att hämta fysiskt, men ändå ett steg i rätt riktning! Karta. Resultat.

Men, så kom vilodagen och förstörde alltning. Vaknade med diffust illamående och halsbränna. Hade kanske till och med lite feber. Sjuk. Helvete. Dagen efter när jag vaknade tänkte jag att ”det är bättre idag”, och det var det ju, men inte tillräckligt bra, blev jag varse. Totalsänkt från första steget. Men jag kämpade mig runt och är väldigt nöjd med min prestation utifrån de förutsättningar jag hade! Karta. Resultat.

På medeldistansen, etapp 4, försökte jag vara offensiv, men kände att kroppen inte svarade. Det gick ändå rätt OK, men det kom några misstag när jag började bli trött. Karta. Resultat.

Sista etappen var även den en utmaning fysiskt snarare än orienteringsmässigt. Jag kröp fram i skogen, men gick rätt, och det gjorde att jag höll min tiondeplats, vilket jag är nöjd med. Karta. Resultat.

Så här i efterhand är jag fortfarande besviken över min fysiska form, men förutom första etappen tycker jag att jag gjorde ett orienteringstekniskt helt OK 5-dagars. Och ett av huvudmålen är ju alltid att vara bästa 90:a, och det lyckades jag ju med, så det är positivt!

O-ringen var också sista deltävlingen i Elitserien, och jag lyckades hålla min fjärdeplats – andra svensk – vilket jag är oerhört nöjd med. En fin prestationöver hela våren.
Men SOFT har ju nu tagit bort prispengarna (vilket  jag förstår – de måste dra ner någonstans), men det innebär att Elitserien har varit i princip meningslös i år. Totalresultatet spelar ingen roll över huvud taget. Inga priser, ingen prestige?

Nu ska det bli några veckor med bra träning innan formtoppningen inför hösten börjar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve