Läger, läger, världscupavslutning, läger och skolstart

Jag har varit inne i en hektisk period sedan SM. Först fick jag veta att jag inte skulle få springa världscuperna, någon som jag blev väldigt besviken över. Jag tycker att jag borde ha fått chansen att visa vad jag går för, och är säker på att jag skulle ha gjort bra ifrån mig. Nu blev det inte så, och istället utnyttjade jag den ofrivilligt världscupfria helgen till att åka med Anette till Dalarna och träna inför EM nästa år. Riktigt fin orientering, som stördes lite av en förkylning, men överlag ett bra läger på väldigt relevanta kartor.

Stafetträning 1
Lång- och medelträning 1, del 1
Lång- och medelträning 1, del 2
Lång- och medelträning 2
Sprintträning
Stafetträning 2

Efter den helgen var det raka spåret hem, packa om, och sedan iväg igen, den här gången till Schweiz för ett förberedande läger inför VM nästa år, med både det svenska och norska landslaget. Vi prövade på både Mittelland- och Juraterräng, och jag känner mig ganska säker på min orienteringsteknik i dessa två terränger. Mycket jobb finns så klart kvar att göra, men jag känner ändå att jag är i fas inför nästa år. Det blev mycket orientering, och så här i efterhand måste jag säga att det blev ett mycket lyckat läger!

Kartor från lägret:
Mittelland-intro
Welcome to Switzerland 1
Welcome to Switzerland 2
3 loops
Backe + Downhill
Sprint 1
Sprint 2
Routenwahl
Schweizer-OL
Nationaler-OL

Lägret fick ett lyckligt avslut också, eftersom jag fick reda på att jag skulle få springa Post Finance Sprint trots allt, eftersom jag låg topp 40 i värdscupen. Riktigt roligt, och jag gjorde ett fysiskt väldigt bra lopp på söndagen i La Chaux de Fonds. Karta. Jag hade farten för en plats runt 15, vilket är riktigt bra tycker jag. Tyvärr, tyvärr, hoppade jag över en kontroll. HELVETE! Inte roligt alls. Men jag tar med mig den positiva känslan jag hade under loppet och strax efter målgång till nästa år, för jag är verkligen att räkna med även på sprintdistansen. Och det kommer ni bli varse nästa år…

Fighting face på Post Finance Sprint (foto: ultimate-orienteering.com)

Och när vi ändå är inne på det här med sprint så passar det lägligt att nämna att jag efter världscupen var kvar några dagar på sprintläger i SOFT:s regi. 14 hårda sprintlopp på 4 dagar, stentufft program. Men väldigt roligt! Nu, strax hemkommen, skriker kroppen, och framför allt vaderna, av utmattning. Att stanna på sprintlägret var inget jag hade planerat, eftersom skolan skulle börja i måndags. Men när jag i förra veckan fick schemat så upptäckte jag att första lektionen var först på torsdagen, vilket öppnade upp för att jag skulle kunna stanna kvar. Fantastiskt kul, så klart.

Sprintkartor:
Sprint 1
3 sprinter: Ett, två och tre
Man-mot-man-fjärils-OL: Ett, två och tre
Knock-out-sprint: Heat 1, semifinal, B-final
Dubbelsprint: Ett och två
Lägermästerskap

Som sagt 14 sprintlopp på 4 dagar (om man räknar med världscupfinalen), varav 8 i maxfart och 6 i bara riktigt hög fart. Jag har tagit 137 sprintkontroller, och känner att jag utvecklats mycket och fått en rejäl dos erfarenhet av kontinental sprintorientering.

Lägret höll på att få en olyckligt slut för min del, med tanke på det strul med flygbiljetterna jag har haft. Eftersom jag hade räknat med att vara med på sprintlägret från början var jag tvungen att i ett sent skede boka flyg, och jag hittade ett till ett skäligt pris på kvällen, 3 timmar senare än de andra skulle flyga. Eftersom jag hade extra tid tillbringade jag eftermiddagen inne i Zürich tillsammans med Lilian som också skulle med ett sent flyg, och Michaela Hallqvist som skulle åka tåg hem. Trevligt och soligt, och så långt allt väl. Det var väl vid flygplatsen som strulet började: Min biljett gick inte att hitta någonstans vid Check-in, så jag fick efter mycket om och men gå till Ticket Office för att reda ut vad fan som stod på. Det visade sig att betalningen inte hade gått igenom, trots att jag hade fått bekräftelse på min bokning. Så jag var tvungen att betala nu istället, men mitt kort vägrade (samma problem som när jag bokade, antagligen). Här började jag bli lite stressad, men som tur var kom Lilian till min räddning och kunde betala det åt mig. Vad skulle jag ha gjort utan henne? Det orkar jag inte ens tänka på…

Nu har i alla fall skolan börjat för min det, och första lektionen idag bjöd på en fet inlämningsuppgift till på måndag, så jag har nog inga problem att vara sysselsatt under resten av hösten… Kul blir det i alla fall!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve