Bara sport!

Helgen har gått  i sportens tecken. Det gör det visserligen oftast, men den här helgen var det extra mycket. Sport och backträning.

Om fredag eftermiddag får räknas till helgen, så började backträningen där, med två gånger uppför Hammarbybacken (lite lugnt) på väg till gymet. Lördagen började sedan med ytterligare backträning, ett utmärkt pass, som bestod av 3 sprintintervaller och tre backintervaller i just Hammarbybacken. Karta 1, 2 & 3.

På eftermiddagen började sporthelgen, och det oerhört viktiga och spännande mötet mellan Bajen och Ängelholm, samt det lika viktiga mötet mellan Jönköping Södra och Sundsvall. Det var som upplagt för dramatik, och eftersom J Södra ledde mot Sundsvall var Hammarby piskat att vinna mot Ängelholm för att undvika kval till division 1 (ve och fasa!). Jag satt som på nålar i 95 minuter, och kastades mellan hopp och förtvivlan. Jag låg i TV-soffan, jag låg på golvet, jag hoppade i soffan, jag stod upp, jag slog kullerbyttor och allt vad man kan göra när man är så nervös. Men så satte Sebastian Bojassén 1-0 med matchens sista spark, och gissa om jag var lika glad som högen med hammarbyare på planen nere i Skåne…

Kvällen avslutades sedan med Juventus-Genoa, innan det 10 timmar senare var dags för helgens höjdpunkt nummer 2 (efter Hammarby, såklart), nämligen finalen i Rugby-VM. En fantastiskt rolig sport, Rugby. Stenhårt, extremt taktiskt, fysiskt och tekniskt, men samtidigt helt gentlemannamässig. Alla respekterar varandra. Jag kunde inte låta bli att heja lite på All Blacks, men Frankrike bet ifrån bra. Spännande slutminuter i alla fall! Direkt efter  det var det långpass som stod på programmet, och en del av det förlades självklart i backe, men inte Hammarbybacken den här gången, utan Högdalstoppen. Karta 1. Här var det snabba ryck som gällde, för snart var det ju dags för höjdpunkt nummer 3: Manchesterderby i Premier League. En fantastisk stämning som alltid, och jag fick se City fullständigt köra över United. Man kan inte vara annat än imponerad.

Det har ju blivit lite lite orientering, så jag plockade fram en gammal TV-favorit, och tittade på GPS-tracking från [ECHT BIO.]-OL-Grand Prix (schweiziska motsvarigheten till Elitserien (eller Silva League som det numera heter)), innan kvällen avslutades med Bologna-Lazio. Härligt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve