Högintensiva dagar i Schweiz, och säsongsdebut i Sverige

8 dagar i schweiziska vårvärmen har nu bytts mot många fler dagar i den svenska vårkylan. Dessa 8 dagar i Schweiz präglades av väldigt högintensiv träning från min sida, eftersom jag nu är mitt i en 2 veckor lång intervallperiod. Det är så jag har börjat min formtoppning de senaste åren. Efter den här högintensiva perioden följer 6 veckor av lite lugnare träning, mindre och mindre mängd, men snabbare och snabbare pass, ända fram till EM då jag kommer att vara i riktigt bra slag.

Men tillbaka till Schweiz nu. Resan började faktiskt i Södermanland för min del, och med Måsenstafetten. Det var riktigt kul att göra tävlingsdebut i Sverige, och jag känner att jag verkligen har tagit ett steg framåt fysiskt i år. Thierry åkte på pisk, jag var snabbast av alla på tävlingen. Som det ska vara. Karta. Resultat. Sedan var det som sagt avfärd till Schweiz för landslagsläger med landslaget. Och att åka på läger med landslaget är verkligen något av det roligaste man kan göra på denna jord.

Lägret bjöd på många bra (läs: högintensiva) träningar, med utsatta kontroller (och Emit!), riktigt bra GPS-analyser serverade av Vagnis, och lite huvudkamera-analyser. Och till och med en tävling! Svårt att säga vilket fysiskt kvitto jag fick av att tappa ungefär 1-1½ minut i löpning gentemot Hubmann, eftersom benen kändes som bly från första steget. Men jag tror ändå att jag verkligen är i fas fysiskt, Hubbe är ju ändå bäst i världen i den här terrängen. Karta. Resultat.

Bjuder avslutningsvis på en riktigt skön bild signerad Peter Holgersson. Jag drar slutsatsen av den att det är dags att klippa sig…

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve