Portugal

Jag är nu hemma igen från Portugal, där jag spenderat 10 dagar med landslaget. Här kommer en liten rapport från lägret, där jag ska prova den för mig nyupptäckta funktionen att bädda in tweets:

Lägret började med tävlingar i Marinha Grande, men om den går att läsa här.

Under hela lägret, förutom de sista två dagarna, har vi haft ett fantastiskt väder; 20 grader, och strålande sol. Min träning har också gått fantastiskt: Aldrig har jag genomfört ett läger på ett så bra sätt, varken fysiskt, tekniskt eller mentalt.

Måndagen, efter tävlingarna, ägnades åt lite lugnare, men längre, träning:

Och på tisdagen var det stafetträning som gällde. Gemensam start tillsammans med svenska, norska och brasilianska landslagen + Thierry. Extremt bra konkurrens, med andra ord. Karta och kommentar.

Onsdagen började med sprint, som jag sprang som intervaller (karta 1, 2, 3 och 4):

Resa från stranden till bergen på onsdag eftermiddag, från Quiaios till Viseu, och till en ny  terrängtyp. Utflyktsdag på torsdagen, med 2 pass (karta 1, karta 2) + en urban-O, och matsäckslunch vid Portugals högsta vattenfall:

Fredag förmiddag ägnade jag sedan till att skriva tenta i Regionalgeografisk analys. Väldigt praktiskt att få möjligheten att skriva på distans! Eftermiddagen ägnades, som sig bör, ute i skogen med en riktigt fin vägvalsträning.

På lördagen kompenserade jag för fredagens tentaskrivande med att köra 3 st orienteringspass. Det första en rätt så klurig sprint, som jag givetvis (?) vann överlägset före den portugis jag kom ikapp med 1 minut, och sedan Jerker på tredje plats. Intressant spridning av löparna på det passet, då David Andersson som 5:e svensk, var ganska exakt 5 minuter efter mig. Karta.
Eftermiddagen bjöd på 50 kontroller med SI på alla (!), vilket gav en riktigt bra känsla (trots att kartan bitvis var sådär), innan pannlampan åkte på:

Söndagen bjöd även den på två fina OL-pass, och inte minst Vasaloppet, innan det på måndagen blev hemfärd till Sverige, och vardagen, igen.

Denna nyhet blev ju aningen (kanske mer än en aning…) hackig, men ni får ta det för vad det är, och istället koncentrera er på att titta på alla fina kartor som ligger i min digitala kartpärm. Nu ska jag fokusera på skolan i två veckor, innan det bär av till Spanien, och därefter till Schweiz.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve