XIII MOC

I fredags åkte jag ner hit till Portugal för tävlingar och läger med landslaget. Säsongsdebuten skedde i lördags med långdistans i riktigt fin sanddynsterräng i Dunas da Rainha, strax utanför Marinha Grande. Dagen till ära var det också World Ranking Event, vilket är rätt kul. Det var en rejäl bana, 18,8 km. Alltid lika kul att ställas inför en sådan tuff utmaning! Konkurrensen var dessutom riktigt tuff.

Jag är väldigt nöjd med mitt genomförande, och också ganska nöjd med resultatet, vilket blev en sjundeplats, exakt 4 minuter efter Olav Lundanes. Näst bästa svensk, 30 sek efter Jerker. Karta. Resultat. Notis hos Nacka-Värmdö-posten.

På kvällen vek de allra flesta ned sig och åkte hem, men jag, Jerker och Anneli stannade kvar i Marinha Grande och sprang nattsprint. Kroppen svarade inte direkt efter de tidigare löpta 19 kilometerna, men kul var det i alla  fall. Karta.

Igår var det medledistans som stod på  schemat, och jag gick ut hårt, trots att kroppen inte direkt kändes rapp ifrån gårdagen. Hade bra flyt, och orienteriade bra. Men så sket sig allt på en kontroll. Fan. Klantigt… Jag låg 15 sekunder efter Thierry vid kontrollen innan, och så lade jag bort 75 sekunder där. Kändes väldigt onödigt. Men trots missen så det känns ändå som att jag är klart i fas inför säsongen. Jag har kapaciteten att slå Thierry på en medeldistans, och det är väldigt tryggt att veta inför EM och VM som kommer.

Jag kom till slut femma på medeldistansen, även här näst bästa svensk, endast 3 sekunder efter David Andersson som kom trea. Karta. Det fanns ett totalresultat också, och även där kom jag 5:a, och det var ganska skönt ändå att stå där på podiet tillsammans med Thierry, Olav och Nordberg. Det är där jag hör hemma. Totalresultat.

Nu blir det en vecka med fin träning med landslaget att se fram emot här i värmen. Avslutar med en bonusbild där jag på passet i går eftermiddag spurtar ner Jonas:

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve