Silva League-premiär: Succé direkt!

I helgen var det premiär för Silva League, med två tävlingar i Göteborg. Jag har inte sprungit så mycket i Göteborg sedan JVM gick där 2008, men har alltid tyckt att det är Sveriges näst bästa terräng (efter Stockholm förstås…), och jag trivs med göteborgsorienteringen. Efter ett kort läger med klubben innan tävlingarna var jag rejält taggad att få göra individuell tävlingspremiär i Sverige för året. Det är kul med Silva League, eftersom det alltid är bra banor och bra konkurrens, men nu kändes det extra viktigt eftersom dessa tävlingar var två av fem uttagningstävlingar till EM, och EM vill jag ju springa. Min träning har gått efter planen de senaste veckorna, så det var inte med extremt fräscha ben jag ställde mig på startlinjen i lördags, men min plan var att låta orienteringen tala. Men det gick ju sådär, åtminstone till en början…

Loppet började katastrofalt: Jag kände mig seg, sprang långsamt, var passiv i min orientering och missade. Låg 63:a vid ettan. Missade tvåan också. Skärpte mig sedan, och kroppen började också så sakteliga vakna till liv. Efter denna dåliga inledning kändes det bara bättre och bättre hela loppet, både tekniskt och fysiskt. När vi gick ur fjärilen och in i ett lite mer öppet och lättlöpt parti kunde jag växla tempo och trycka på rejält. Och efter att ha avgjort på långsträckan hem blev det en seger, om än en knapp sådan, bara 10 sekunder före Runesson. Vi två var sedan i särklass, över två minuter före Thierry på tredjeplats. Riktigt roligt att starta säsongen med en seger, och riktigt skönt att visa var skåpet ska stå. Det är medalj på långdistansen på EM som gäller.

Karta i kartpärmen
GPS-tracking
Resultat
Nyhet på orientering.se
Nyhet på NVP.se
Nyhet på GP.se 

På text-TV kunde detta läsas:

ORIENTERING Svenska VM-ettan Annika Billstam vann långdistansloppet när Silva League, orienteringens elitserie, drog igång i dag. Billstams sambo, franska stjärnan Thierry Guergiou, fick stryk av två svenskar i herrklassen. Gustav Bergman vann.

Och jag fastnade på bild också!

Söndagens medeldistans, och WRE, var inte lika succéartad som långdistansen. Jag sov väldigt dåligt hela natten, och vaknade med en rejält täppt näsa. Kändes ändå hyfsat ute på tävlingen, men när jag sedan startade var det stopp. Ingen kraft i benen över huvud taget. Jag gjorde ett bra tekniskt lopp, och kunde göra en riktigt bra avslutning när det inte längre var lika kuperat, och det räckte till en femteplats. Helt OK.

GPS-tracking
Resultat
WRE-resultat
Totalställning Silva League

One Response to “Silva League-premiär: Succé direkt!

  • Va grym du é. Kul att vara klubbkamrat!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve