Medel- och Stafett-SM

Ytterligare en helg har spenderats i Gästrikland, och den här gången var det medel- och stafett-SM som gällde. Jag var så klart väldigt laddad inför medeln, och gjorde ett stabilt kval. Terrängen passade mig utmärkt, och jag kunde utan att förta mig springa in till heatseger. Väl i finalen var jag extremt sugen på att göra ett riktigt bra lopp. Och det gjorde jag också bitvis. Men inte hela vägen… Jag öppnade bra, och trots 10 sekunders misstag på första kontrollen ledde jag vid den femte. Men sedan började det gå fel… På slutet av långsträckan till 6an tittade jag inte tillräckligt mycket på kompassen, och helt plötsligt stod jag på höjden utan att över huvud taget veta var jag var. Läste till slut in mig, men 40 sekunder försvann där. Till åttan sprang jag återigen jättesnett, tappade 15 sekunder, men gjorde ingen kontrollbom. Här tyckte jag att jag skärpte mig, men sedan gick 10an åt skogen också. Tyvärr hade min karta blivit blöt så att jag hade lite svårt att läsa i ringen på just den här kontrollen, och när jag stod typ mitt i ringen utan att se skärmen blev jag osäker på mig själv och sprang därifrån, och kom tillbaka 40 sekunder senare. Värdelöst! Skärpte mig sedan, och hörde när jag var vid varvningen att jag var en bit efter. Var fortfarande irriterad på mitt bitvis dåliga genomförande, men bestämde mig för att göra en jävligt bra avslutning. Och det gjorde jag också! Maxade allt, tog in 28 sekunder på Rollen på 6 minuters löpning, och plockade från 6a till 2a. Var 20 sekunder snabbare än alla andra från kontroll 13 in i mål. Jag blev både förvånad och glad när jag hörde att det räckt så långt som till ett delat silver, det var jag knappt värd med det här loppet…

Stafetten gick tyvärr inte så bra för mig. Fick efter två helt OK sträckor av Martin och Perra gå ut som 44a, och plockade till 27a. Borde ha löpt in som 21a, men bommade 3 minuter precis på slutet. Kasst! Kul att lagen i H20 och D20 visade upp sig genom att växla som tvåa respektive trea efter två sträckor. Ravinen är på gång!

Karta, Medel-SM, kval (kommer snart)
Resultat, Medel-SM, kval
Karta, Medel-SM, final
Resultat, Medel-SM, final
(halvdåligt fungerande) GPS-tracking
Karta, Stafett-SM
Resultat, Stafett-SM

”SM-succé för unga OK Ravinen” – NVP.se

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve