Frankrike och OBS-tävlingar

Jag är nyss hemkommen från en 10 dagar lång vistelse i Frankrike innehållande mycket fin orienteringsträning inför VM i sommar. Lägret avslutades med observationstävlingar inför just VM, vilket jag återkommer till.

Själva lägret har bjudit på din orientering, där jag har njutit, men också haft vissa problem, till exempel med min syn (jag har hade stora problem med kontrastseendet i skogen när jag i början av lägret tränade utan kontaktlinser). Annars tyckte jag att jag hade fått ett bra kvitto på att både kroppen och orienteringstekniken fungerade bra. Men ändå blev observationstävlingarna i helgen en total katastrof från min sida.

På medeldistansen på lördagen mådde jag illa innan start, och hämmades av det hela banan. Jag tror också att jag hade det gnagandes i bakhuvudet under loppen, och jag gjorde inte alls som jag brukar göra oreinteringstekniskt. Loppet blev väldigt hetsigt och jag var oerhört besviken efter målgång. Trots mitt dåliga lopp blev jag ändå trea på tävlingen, vilket får anses vara godkänt. Karta. Resultat.

Hetsigt medellopp
Söndagens långdistans blev tyvärr ännu sämre än medeldistansen. Kroppen svarade inte alls och hela loppet var en ända misär. Katastrofalt dåligt.  Jag hade försökt lugna ner mig lite från gårdagen, men det och i kombination med min obefintliga löpfart blev jag alldeles för passiv och tappade orienteringsflytet helt. Riktigt dåligt. Karta. Resultat.

Inte så nöjd efter målgång på långdistansen:

Jag är som helhet inte alls nöjd med mina observationstävlingar, jag känner att jag har så otroligt mycket mer att ge i den här terrängen, och jag vet att jag kommer att ge det på VM i sommar. Däremot känns det lite extra tungt nu, eftersom jag vill springa långdistansen på VM. Jag vet att jag med ett normalt lopp hade säkrat min VM-plats på långdistans, men nu känns det på håret om jag kommer att bli uttagen eller inte. Jag var ändå, trots mitt totala misslyckande, ändå fyra av svenskarna i söndags, ett resultat jag på förhand inte hade varit alltför missnöjd med. Nu kanske jag ligger bra till för att få springa medeldistansen på VM, något som jag självklart inte tackar nej till, men det är ändå långdistansen jag vill springa allra helst, så jag är lite bitter just nu.

Men än är inget lag uttaget, och det finns fortfarande möjlighet för mig att visa min rätta halt i och med elitserien denna helg och senare NORT. Jag siktar fortfarande på en plats i VM-truppen, och där är jag helt övertygad om att jag kommer att vara med, men då allra helst på långdistansen…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve