NORT, deltävling 1 – Jukola – NORT, deltävling 2

Cirkusen är igång. Eller Nordic Orienteering Tour som den också kallas. Riktigt roligt att få göra världscupdebut, men valet av distanser är ju (som jag och många andra påpekat otaliga gånger tidigare, och därför inte tänker gå in på djupare nu) rätt värdelös.

Startskottet för cirkusen gick i alla fall i torsdags i Porvoo (eller Borgå som det heter på svenska) med medeldistanskval (på sprintnorm, konstigt nog, men det fungerade bra!) och sedan sprintfinal. Roligt värre! Jag gjorde helt okej lopp både i kval och final (något bättre i finalen om man ser utifrån min kapacitet på sprint och medel), vilket resulterade i idel sjuttondeplatser, både i kval, final och totalt.

Karta kval, del 1
Karta kval, del 2
Resultat kval
Karta final
Resultat final
WRE-resultat, final

Vidare i Finland vankades det Salpa-Jukola i helgen, där jag sprang sistasträckan i Ravinens lag. Jag är ganska missnöjd med min prestation, där jag förutom lite för mycket bommar hade stora problem med ljumsken, vilket gjorde att jag inte alls kunde fullfölja på ett bra sätt.

Karta

Direkt från Jukola bar det till Göteborg, där det igår genomfördes knockout-sprint. Jag hade som mål att gå till kvartsfinal, vilket jag gjorde trots ett ganska dåligt kvallopp. Benen var det dock inga fel på, så det räckte till final i alla fall.

I kvarten var jag i samma heat som Martin Hubmann, Rasmus Thrane Hansen, Holmberg, Andreas Kyburz cch Baptiste Rollier. Jag gick på bra i början, och låg stabilt som 2-3. När de andra missade sexan tog jag den först,men eftersom jag inte hade läst något på 7an kom ett misstag ut från kontrollern. Tappade 10 sekunder, och fick jaga. Riktigt segt, men när alla utom jag och Martin Hubmann tog fel vägval till 8an var det klart. Därefter låg jag bara och bevakade, och tog mig vidare som tvåa.

I semifinalen blev det genast tuffare. Jag ställdes mot Jerker, Tranchand, Bortnik, Kvaal och Müller. Fick slita hela vägen, men mot slutet tog min i början relativt offensiva löpning ut sin rätt när jag stumnade totalt. Gick i mål som nöjd femma!

Karta, kval
Resultat, kval
Karta, kvartsfinal
Resultat, kvartsfinal
Karta, semifinal
Resultat, NORT deltävling 2
Totalställning i NORT
Totalställning i världscupen

Allt sändes också i SVT-play, där mitt semifinalheat går att se här nedan:

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

knee compression sleeve